Info

Akoestische CR® Neuromodulatie therapie

 

Bij deze therapie wordt er gebruik gemaakt van een NTR T30 CR® Neurostimulator. Hiermee worden de hyperactieve zenuwcellen in de auditieve cortex van de hersenen opnieuw geprogrammeerd. Dit is een gebied in de hersenen dat verantwoordelijk is voor horen van geluiden. Via een klein apparaatje, de Neurostimulator, en een hoofdtelefoonsysteem worden verschillende tonen naar de auditieve cortex van de hersenen gestuurd. Dit moet uiteindelijk leiden tot een blijvende ‘reset’ in de hersenen. Voor een zo goed mogelijk resultaat, dien je de stimulator zo’n 4 tot 6 uur per dag te dragen. De innovatieve therapie heeft een hoog slagingspercentage. Bij 70% van de patiënten is hun tinnitus aanzienlijk verminderd na de behandeling.

 

Wat staat je precies te wachten?

Voordat je met de therapie start, wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek in Hilversum. Na afloop breng je ook meteen een bezoek aan een KNO-arts. Tijdens de periode dat je de Neurostimulator gebruikt, wordt je vijf keer terug verwacht. De therapie werkt, wanneer de tinnitustoon verandert en daarop moet de neurostimulator aangepast worden. Gemiddeld duurt de therapie 12 weken. Gewenste resultaten zijn soms pas aan het einde van de therapie merkbaar. Een verhelderende video over deze behandeling vind je hier Tinnitus Treatment - Causes and treatment of tinnitus.

MIJN ERVARINGEN

 

In 2015 ben ik begonnen met de therapie die ik hierboven beschrijf. Ik kreeg dit aangeboden nadat de ceo van Beter Horen een interview met mij had gelezen in het magazine Beter Horen. De theorie achter de behandeling spreekt mij wel aan; gericht op de hersenen. Voor mezelf ben ik er van overtuigd dat een oplossing (of in ieder geval 'verlichting van de klachten') bereikt kan worden door op de juiste manier de hersenen te beïnvloeden.

Diverse wetenschappers en instanaties zijn aan het zoeken in deze richting maar een echte oplossing is er nog niet. Wel lijkt het zo te zijn dat er elke keer weer stapjes in de goede richting worden gemaakt.

Regelmatig ben ik op controle geweest in Hilversum om de voortgang te bekijken en voor eventuele aanpassingen.

In mijn situatie had het apparaat met name als effect dat de toonhoogte van mijn piep iets veranderde. Na ruim een jaar 'testen' heb ik besloten om met de therapie te stoppen. Belangrijkste reden was het in mijn geval (zeer) beperkte effect , terwijl je toch heel wat uren per dag het apparaat moet gebruiken.

Regelmatig krijg ik de vraag of ik de therapie zou aanraden. Dat is een lastige vraag! Ik denk dat het eventuele effect sterk afhankelijk is van ieders personoonlijke situatie en de achtgronden van je tinnitus. Daarbij worden de kosten niet vergoed door de verzekering (tenminste, voor zover ik weet). Een eenduidige antwoord op die vraag kan ik dus niet geven.

Mijn verhaal in de pers: BETER HOREN

 

In 2013 las een journaliste van het blad Gezond Gehoor mijn verhaal op internet en zij vroeg mij mee te werken aan een interview over 'leven met tinnitus'. Zij is er goed in geslaagd mijn verhaal weer te geven. Wil je het artikel nalezen? Klik op de knop hieronder.

Reacties en Contact

 

BLOG voor reacties:

Reacties kun je achterlaten in mijn blog. Deze zijn altijd welkom!!

 

Email:

Contact opnemen kan via email. Klik op de button hieronder.

 

TINNITUS

ALTIJD, 24 UUR PER DAG EEN PIEP

Copyright © All Rights Reserved